Sort vs. hvid rengøring (sort arbejde)

Skattens betydning

Skat er den offentlige sektors indtægt og bruges til at finansiere velfærdsydelser, udligne sociale forskelle og som et redskab til at styre samfundsøkonomien.

Danmark er det land i verden, der har det højeste skattetryk – det ligger nogenlunde stabilt på omkring 50%. Dette svimlende høje tal skyldes vores skandinaviske velfærdsmodel, hvori skatten finansierer de universelle velfærdsydelser såsom uddannelse og hospitalsophold, som står til rådighed for de danske borgere. Vi betaler meget, men vi får også meget igen!

Det er dog ikke alle, der er ubetinget glade for det danske skattesystem, og derfor er graden af sort arbejde i Danmark også forholdsvis høj.

 

Sort arbejde = Skattesnyd

At købe sort betyder, at man køber en tjenesteydelse, som fx rengøring, og ordner betalingen kontant uden at melde den til skattevæsenet. Der er altså tale om en form for skattesnyd, hvilket berøver staten milliarder af kroner hvert år – milliarder der kunne have været brugt på at forbedre kvaliteten på sygehuse og skoler!

Du snyder altså staten for vigtige penge, når du får udført sort rengøring, men du snyder faktisk også dig selv.  I det lange løb kan du risikere, at sort arbejde bliver langt dyrere end ”hvidt” arbejde. For det første mangler sort arbejdskraft ofte erfaring, og er derfor ikke i stand til at yde den samme service som den hvide arbejdskraft, og for det andet skal du selv punge ud hvis noget bliver slået i stykker eller ødelagt. Den hvide arbejdskraft har derimod forsikringer, der dækker skaderne som evt. kan opstå ved rengøringen, og de er desuden forpligtede til at stille en anden rengøringsassistent til rådighed i tilfælde af sygdom og ferie.

 

Straffen for sort arbejde

Sort rengøring er ikke så nemt at slippe af sted med, som mange tror, og du kan faktisk blive straffet helt op til 10 år efter du har fået udført arbejdet. Sort arbejde kan komme til at koste dig dyrt. Hvis det bliver opdaget, kan du nemlig blive dømt til at skulle betale hele moms- og skatteregningen tilbage til staten, hvilket kan gøre regningen op til 60% dyrere, samt at skulle betale en klækkelig bøde oveni – hvilket de færreste jo er interesserede i.

 

Vær klog – Vælg lovlig, hvid rengøring

Sort arbejde kan være fristende for mange, men kan din samvittighed og pengepung holde til det? Gør det rigtige – første gang – og vælg hvid arbejdskraft. A+ Perfektservice er et 100% lovligt rengøringsfirma med veluddannede rengøringsassistenter og styr på skattebetalingen. Hos os er der ingen risiko for bøder og ekstra udgifter, og hvis det uheldige sker, og noget går i stykker under rengøringen, erstatter vi selvfølgelig med en tilsvarende vare. Når du er kunde hos os, kan du altså nyde rengøringen i tryg forvisning om, at alt foregår efter de fra staten foreskrevne regler. Hvid rengøring er den mest sikre og kvalitetsbeviste form for rengøring, og der er derfor ingen grund til overhovedet at overveje det andet, strafbare, alternativ!

 

Vælg rengøring med krystalklar samvittighed

2 Kommentarer. Skriv ny

Lisa Vorsig
4. marts 2015 12:50

Kære Loved. Det var med rædsel jeg så hvordan du blev behandlet i lufthavnen – fy for en gang racisme, jeg havde det, som om det overgik mig selv. Nu skal I vide, at havde I kunnet tage det til højeste ret, havde I sikkert vundet, men jeg har selv prøvet at tabe urtefærdigt i retten, det danske system beskytter de rige, som over den ganske verden. Jeg er ked af jeres oplevelser, der har måske siddet en flykaptajn, der ikke har kunnet lide at se sorte komme frem i verden med sunde og velholdte børn – fy for den – jeg undskylder på mit lands vegne. Venligst Lisa Vorsig

11:46

Indtast din besked…
powered by tidio chat

Svar
Leif Johansen
2. juli 2015 13:31

Og så vidt jeg ved, så kan hvid rengøring med regning trækkes fra i skat. Jo !!

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *